0

Nordmann kerstboom kopen

 

kerstboom-kopen

Voor veel mensen gaat er niets boven een echte verse kerstboom. En dat snappen we. Het unieke uiterlijke en die heerlijke geur van verse dennen zijn nou eenmaal niet na te maken. Daarom kunt u bij Kerstboom.nl ook terecht voor echte kerstbomen van het prachtige Nordmann ras. Vers van het land en snel thuisbezorgd. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over het kopen van een echte kerstboom. Meteen uw Nordmann kerstboom bestellen?

De Nordmann: het allermooiste ras

Alle bomen in onze webshop zijn van het Nordmann ras (Abies nordmanniana), dat alom gezien wordt als het mooiste kerstbomenras ter wereld. De Nordmann-spar behoort tot het ‘zilverspar’ geslacht (Abies) en komt oorspronkelijk uit de buurt van de Oost-Europese Zwarte Zee. Bomen voor de verkoop worden tegenwoordig vooral in Denemarken, Duitsland en Nederland verbouwt; landen met het perfecte klimaat voor de Nordmann, een soort dat van veel regenval houdt en slecht tegen droogte kan.

8-10 jaar groei 

‘In het wild’ worden Nordmann sparren gemiddeld zo’n 60 meter hoog, met stammen van twee meter in omtrek. In de Kaukasus zijn zelfs exemplaren van 85 meter gespot, hetgeen de Nordmann de hoogste boom van Europa maakt. De Nordmann heeft op jonge leeftijd een gladde stam die pas op zeer hoge leeftijd grover wordt. Voor gebruik als kerstboom groeit de gemiddelde boom Nordmann minimaal 8 jaar voordat hij klaar is om gekapt te worden. Dit is ruim twee keer langer dan andere rassen. Dit geduld wordt beloond met een extra sterke kerstboom met een vol en breed takkengestel, een heerlijke geur en minimale uitval van naalden.  

Vers gekapt: uw tevredenheid is gegarandeerd

Omdat het een natuurproduct betreft kan uw boom net iets afwijken van de foto. Maar dat is het leuke van een echte kerstboom: het uiterlijk van uw boom is uniek. Wat wel voor elke boom gelijk is is de hoge kwaliteit: alle Nordmann sparren van Kerstboom.nl worden net voor het seizoen vers gekapt, en speciaal geselecteerd op hun volle takkengestel. Onze producten komen uitsluitend van gekwalificeerde telers uit Nederland, Duitsland en Denenmarken die telen onder milieuvriendelijke voorwaarden. Op onze site vindt u meer informatie en foto’s van het kerstboom kweekproces.

Gezaagde stam: geen modderige kluit

De stam van onze Nordmann kerstbomen wordt gezaagd. Hierdoor weegt de boom veel minder waardoor we geen dure bezorgkosten hoeven te rekenen. Ook voorkomt het een modderige kluit en daarmee een modderige woonkamer.

Verzorging
Een echte kerstboom met een gezaagde stam staat het stevigst in een kerstboomstandaard. Met zo’n standaard is de verzorging van een uw Nordmann bovendien een makkie; Lees meer over de juiste verzorging van uw Nordmann kerstboom.