0

Meest gestelde vragen

download

1. Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Voor de levertijden van onze artikelen klik hier.

Zodra uw order in ontvangst is genomen door onze vervoerder ontvangt u automatisch een e-mail. In deze e-mail vindt u een ‘track & trace’ code waarmee u de status van uw zending online kunt volgen. Uw order zal worden afgeleverd op werkdagen, van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 18:00.


2. Kan ik voor een exact aflever tijdstip kiezen?

Helaas is het niet mogelijk om een exact tijdstip van aflevering door te geven.


3. Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Kleinere bestellingen worden met Postnl bezorgd. Mocht u niet thuis zijn, dan zal Postnl de bestelling bij een afhaalpunt neerzetten. Grotere bestellingen worden, als u niet thuis bent, netjes in de tuin gezet of op de oprit.

Klik hier voor uitgebreide informatie over de bezorging van uw bestelling.4. Kan ik het bezorgadres nog wijzigen?

Na het plaatsen van uw order is het mogelijk om het bezorgadres te wijzigen. Dit dient echter te gebeuren, voordat de order ons magazijn verlaat. U kunt ons bereiken via mail of via telefoon.


5. Bezorgen jullie door heel Nederland en Belgie?

Ja, Kerstboom.nl bezorgt haar kerstbomen door heel Nederland en Belgie. De bezorging is geheel gratis in Nederland en België.


6. Zit er een kerstboomstandaard bij de kerstboom?

Nee, een kerstboomstandaard zit niet bij de prijs van uw kerstboom inbegrepen. Wel kunt u deze op Kerstboom.nl eenvoudig tegelijk met uw kerstboom bestellen. Doen, want zo blijft uw boom gegarandeerd de hele kerstperiode geurig en groen!7. Hoe verzorg ik mijn kerstboom?

Klik hier voor alle informatie over de juiste verzorging van echte kerstbomen.8. Wat voor soort kerstbomen kan u mij leveren?

Wij verkopen zowel echte- als kunstkerstbomen.

Verse kerstbomen
Onze echte kerstbomen zijn van het soort Nordmann, of in het Latijn ‘Abies Nordmanniana’. Deze prachtige kerstbomen staan bekend om hun brede naalden en een vol takkengestel. Veruit het grootste voordeel van de Nordmann is het feit dat deze praktisch géén naalden laat vallen.

Kunstkerstbomen
Kunstkerstbomen zijn leverbaar in verschillende afmetingen en vormen. Van kleine mini-kerstbomen 60 cm maten tot giganten tot wel 1000 cm! Kunstkerstbomen zowel ‘met’ als ‘zonder’ verlichting. Al onze kunstkerstbomen zijn gefabriceerd met brandvertragende materialen. Bij aankoop kunt u per mail een brandveiligheidcertificaat opvragen.


9. Hoe weet ik zeker dat mijn boom mooi is?

Kerstboom.nl doet haar uiterste best om alleen de mooist mogelijke kerstbomen aan te bieden. Daarom worden alle echte kerstbomen altijd vers gekapt en speciaal geselecteerd op hun volle takken, symmetrie en kleur.

Een kerstboom is een natuurproduct. Dit betekent dat geen twee bomen hetzelfde zijn. De keuze voor een echte boom is daarom ook de keuze voor een unieke boom.  Omdat de ‘perfecte boom’ niet bestaat vragen wij u om de kleine afwijkingen die uw boom bijzonder maken vooral te accepteren, of liever nog, te omarmen.

Mocht u onverhoopt toch het gevoel hebben dat uw boom niet voldoet aan de beloofde kwaliteit, neem dan binnen 24 uur contact op via het contactformulier.


10. Mijn kerstboom is scheef, wat moet ik nu doen?

Wij doen onze uiterste best om alleen de mooiste, en meest rechte bomen uit te zoeken. Maar omdat een kerstboom een natuurproduct is, is een kleine afwijking helaas soms niet te voorkomen. Daarom raden we aan om tegelijk met uw kerstboom een Cinco kerstboomstandaard te bestellen. Met deze award-winning standaard zet u elke stam keurig waterpas, en blijft uw boom weken lang groen en geurig.11. Wordt mijn kerstboom opgehaald?

Nee, wij halen kerstbomen niet af tenzij dat met u is afgesproken.12. Mijn kerstverlichting werkt niet of er ontbreken onderdelen. Wat nu?

Check eerst goed de verpakking van uw kerstboom om te kijken of uw adapter niet tijdens het vervoer tussen de takken is belandt. Dit gebeurt regelmatig. Controleer ook of de aansluitpunten van de adapter goed ingeplugd zijn en of er stroom op het stopcontact staat.

Ontbreekt uw verlichting volledig neem dan contact met ons op. Helaas wordt er tijdens de drukke kerstperiode heel soms iets vergeten. Onze excuses hiervoor.

Werken uw lampjes niet? Neem dan contact met ons op en vermeld om hoeveel lampjes het gaat. Op verlichting zit standaard fabrieksgarantie, dus ook bij mankementen in een later stadium kunt u contact met ons opnemen.13. Verliest mijn kerstboom naalden?

Nordmann-kerstbomen staan bekend om het langdurig behouden van hun naalden. Met de juiste verzorging blijft de boom zeker drie weken lang gezond en naaldvast. Klik hier voor alle informatie over de juiste verzorging van echte bomen.

Wij raden u aan om vóór het plaatsen van de kerstboom een doek rondom de stam te leggen: door het vervoer en de installatie zullen waarschijnlijk wat zwervende naalden in de verpakking zitten, met de doek vangt u ze makkelijk op.14. Is een kerstboom brandgevaarlijk?

Nee, alle kunstkerstbomen uit ons assortiment zijn behandeld met een brandvertragende coating. Hierdoor voldoen ze aan de strengste eisen voor brandveiligheid. Zakelijke klanten kunnen desgewenst een certificaat van brandveiligheid bij hun bestelling aanvragen, te vertonen bij een eventuele controle van de brandweer.

Ook echte kerstbomen zijn met de juiste verzorging uitstekend brandveilig. Het belangrijkste is om uw boom altijd van voldoende water te voorzien, zodat stam en takken niet uit kunnen drogen. Door gebruik te maken van een kerstboomstandaard, met groot waterreservoir,  zal de boom altijd voldoende water krijgen.

Lees ook onze tips op het gebied van brandveiligheid.15. Hoe kan ik betalen?

U kunt bij kerstboom.nl op de volgende manieren betalen:

– iDeal (o.a. ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank en SNS bank )
– PayPal
– Credit Card (VISA en MASTERCARD)
– Mr. Cash (Belgie)16. Kan ik bij jullie een kerstboom versturen als relatiegeschenk?

Ja, bij kerstboom.nl kunt u uitstekend terecht voor het versturen van een kerstboom als relatiegeschenk. Wij bieden een kerstboompakket  compleet met kerstballen, kerstlichtjes en een kerstboomstandaard.

Wij bieden u graag een voorstel dat aansluit bij elk budget. Heeft u interesse neem dan contact op met onze afdeling verkoop via telefoonnummer 085-4016551 of het contactformulier.17. Wanneer ontvang ik mijn factuur?

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u van ons een bevestigingsmail. In deze mail zit een factuur bijgesloten.18. Geeft kerstboom.nl garantie ?

Ja, op alle kunstkerstbomen zit 2 tot 10 jaar fabrieksgarantie.

Neem bij klachten binnen 24 uur contact met ons op. Klik hier voor meer informatie over klachten en het retourneren van producten.19. Brengen jullie mijn kerstboom naar een hogere etage?

Nee, tenzij specifiek aangevraagd worden alle bestellingen bezorgd tot aan de eerste drempel van de begane grond. Is dit niet voldoende neem dan voordat u bestelt contact met ons op.