0

Alles over de Kunstkerstboom

download

Het ontstaan van de kunstkerstboom

De eerste kunstkerstboom werd ontwikkeld in Duitsland rond de 19e eeuw. Deze kerstbomen werden gemaakt door het dons van een gans groen te verven. De zogenaamde Feather tree werd populair in het begin van de 20ste eeuw en vonden toen de weg naar de Verenigde Staten. De Feather tree verschilde erg in grootte van elkaar, van 50 cm tot bomen van 2,5 meter die verkocht werden in winkels rond 1920. Vaak werden er rode bessen gedaan op de top van de takken, deze werden dan gebruikt als kaarshouders. De takken werden dan ver van elkaar geplaatst zodat deze minder snel vlam vatten. Omdat het huis door de Feather tree niet meer vol met naalden kwam te liggen werden dit soort bomen razend populair.

Bezem borstels

In 1930 werd de eerste boom gepresenteerd die gemaakt was van bezem borstel haren. De borstel haren werden net als bij de Feather tree groen geverfd. De kunstkerstbomen werden geproduceerd door Addis Brush Company in de Verenigde Staten en hun bomen werden zo populair dat ze in grootte getallen naar Groot-Brittannië geëxporteerd werden. Deze kunstkerstbomen konden meer gewicht hebben dan de Feather tree en waren bij verre na niet zo vlambaar.

Aluminium

De eerste aluminium kunstkerstboom werd gemaakt in Chicago in 1958 en was voor 7 jaar lang een hit, omdat de kunstkerstbomen weer wat realistischer werden. Toen werd er in 1965 voor het eerst ‘’A Charlie Brown Christmas’’ uitgezonden en hierin werd de kunstkerstboom negatief afgebeeld, dit zorgde ervoor dat de verkopen van de kunstkerstboom voor een tijdje substantieel daalden.

Tegenwoordig

Doordat de kwaliteit en de materialen steeds beter werden, steeg ook de populariteit van de kunstkerstboom. Zoveel zelfs dat de verkoop steeg van 7.3 miljoen in 2001 naar 17.4 miljoen in 2007 wereldwijd. Zelfs tegenwoordig blijven kunstkerstbomen populairder worden, want het word steeds moeilijker om een kunstkerstboom te onderscheiden van een echte kerstboom.

Merken

Bij kerstboom.nl leveren wij kunstkerstbomen van twee merken. Deze merken hebben bomen in het assortiment van de beste kwaliteit. In de tekst hieronder word uitgelegd waarom deze merken zo goed zijn.

 

Triumph Tree

In de afgelopen 20 jaar zijn de kunstkerstbomen van de Triumph Tree lijn ongeëvenaard in constructie, design en elegantie. Superieure kwaliteit en natuurlijke modellen zorgen ervoor dat de Premium Nature trees en de Premium trees een garantie hebben van 10 jaar.

Door gebruik te maken van de laatste technologische innovaties is het mogelijk om grootte aantalen lampjes te verwerken in de boom. Deze bomen worden aangeleverd met een speciale dimmer. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker de lichten precies kan instelling naar eigen voorkeur om maximaal te kunnen genieten van hun kunstkerstboom. Alle soorten Triumph Trees bieden een uitmuntende kwaliteit-prijs verhouding en zijn geproduceerd volgens de hoogste standaarden. De hook-on en paraplu constructie hebben kleuren codes waardoor het in elkaar zetten van de boom een gemakkelijk klusje word.

Een voorbeeld van een Triumph Tree is de Forest Frosted Pine Green:

Black Box

De Black Box lijn bestaat uit een groot assortiment van verlichte en niet verlichte kunstkerstbomen. Het is moeilijk om het verschil te zien tussen de kunstkerstbomen en een echte boom dankzij het natuurlijke kleur gebruik en de volle look van de Black Box bomen.

De uitblinker van de Black Box lijn is de Shake2Shape Tree, deze kunstkerstboom laat zich makkelijk uit elkaar vouwen en is binnen 2 minuten klaar om gedecoreerd te worden. De lampjes in de Shake2Shape bomen hebben een lage energie consumptie en voegen toe aan de goede kwaliteit van de Black Box bomen en dat voor een mooie prijs.

Een voorbeeld van een Black Box Tree is de Ashton Pine deluxe:

One-Minute-Tree

De One Minute Tree is een kunstkerstboom die binnen 1 minuut staat, compleet met versiering en verlichting. Deze razendsnelle opzet-tijd dankt deze boom aan z’n handige constructie: u klikt de stam eenvoudig in elkaar, de rest van de boom wordt hierover heen gedrapeerd. Stekker in het stopcontact en klaar, een complete kerstboom in 1 minuut!

Een video van de one-minute-tree kunt u hieronder vinden:

Soorten takken

De naalden van een kunstkerstboom zijn de reden dat de bomen er zo realistisch er uit zien. De naalden van kunstkerstbomen zijn dan ook gemaakt van PVC (polyvinyl chloride) of van PE (polyethelyne).

PVC naalden worden gemaakt door 2 of 3 platen PVC samen te lijmen en deze dan te knippen in lange rechthoekige stroken, deze worden dan vastgezet aan de takken. Door meerdere PVC platen op elkaar te lijmen worden de naalden sterker en zijn ze in staat om een lange tijd opgevouwen te liggen in de opslag.

PE is een duurbaar, vormbaar plastic, wat er voor zorgt dat het perfect is om levensgrootte replica’s te maken van echte kerstbomen. Als u wilt dat uw boom op een echte Frasier Fir lijkt, kies dan een Frasier Fir kunstkerstboom van PE naalden. Het proces voor het maken van PE bomen is lastig, daarom zijn deze bomen ook iets duurder.

Om een perfect balans te krijgen tussen kwaliteit en prijs is er ook een mix van PVC en PE. Hierdoor krijgen kunstkerstbomen een realistische uitstraling en dat voor een lagere prijs dan pure PE bomen. Kunstkerstbomen hebben dan PE naalden aan de buitenkant en PVC naalden als vulmiddel aan de binnenkant van de boom, dit zorgt ervoor dat de boom er vol en realistisch uit ziet en dat voor een mooie prijs.

 

Constructies

Op onze website vindt u veel verschillende kunstkerstbomen, deze zijn echter qua constructie niet allemaal hetzelfde. We hebben twee smaken, namelijk de ‘ hook on’ (aanhaken) constructie en de hinged (paraplu) constructie.

Hook On constructie

Bij de hook on constructie haakt u de takken heel eenvoudig zelf in de stam, de takken steken dan als het ware een beetje uit. Voordeel hiervan is dat u zelf de takken naar elkaar toe kunt plaatsen, zodat er geen ‘gaten’ in de boom zitten.

Hinged constructie

Bij een hinged constructie hangen de takken als een ‘paraplu’ over de stam heen. Bij deze constructie zitten de takken al aan de stam vast, en dus hoeft u de takken zelf niet in de stam te hangen.

Voor een uitleg over het in elkaar zetten van een kunstkerstboom klik hier.